Actie Leesplezier op het Afrikafestival

Op zaterdag 27 mei stonden Esther Plaatsman en Ibrahim Diallo met een kraam op het Afrika Festival in Hilversum. Ibrahim verkocht er zijn schilderijen en Esther gaf informatie aan het publiek over de actie Leesplezier! Deze actie is erop gericht om geld in te zamelen voor boeken en boekenkasten voor een lagere school in Tambacounda.

Het was een zonnige dag en er waren veel geïnteresseerde bezoekers. Het Afrikafestival trekt een intellectueel publiek dat overtuigd is van het belang van lezen en daarom open stond voor ons project. Het feit dat het om een concreet doel gaat sprak hen ook aan.

Tijdens het festival kregen we veel positieve reacties op onze stichting. Het feit dat we zo’n kleinschalige organisatie zijn en dat we persoonlijke contacten hebben in Senegal zijn aspecten die mensen erg aanspreken. Daarnaast vonden de bezoekers het idee om kinderen te helpen om onderwijs te volgen, een mooie actie voor de toekomst. Ook merkten we dat 'lezen mogelijk maken' erg aanspreekt. De bezoekers van het Afrikafestival genieten zelf van boeken  en zijn zeer bereid dit ook mogelijk te maken voor de kinderen in Senegal.

Dankzij een QR-code op een affiche van de actie, die doorklikt naar de doneerknop onze website, konden bezoekers ter plekke geld overmaken. Met nakomende donaties was de opbrengst 300 euro. Naast positieve reacties waren er ook veel reacties van mensen met vergelijkbare projecten, met wie we mogelijk in de toekomst kunnen samenwerken.

Scroll naar boven