Naar school met paard en wagen

Het allereerste project van Kakaran ooit bestond uit een simpele oplossing om Awa, een meisje dat vanwege haar kinderpolio niet goed kon lopen, naar school te kunnen laten gaan. Kakaran organiseerde voor Awa een wagen en twee paarden. Een jongeman werd gecharterd om als koetsier Awa en nog twee andere kinderen dagelijks van en naar school brengen. Onder schooltijd kon hij als taxichauffeur met de paard en wagen de kost verdienen voor hem zelf en voedsel voor de paarden. Op de foto zie je de paarden genaamd Gerard en Gerti, naar de oprichters van Kakaran.

Awa volgde met succes de lagere school en de middelbare school en daarna een beroepsopleiding voor managementassistent. Nu heeft zij een goede baan bij een overheidsorganisatie in Tambacouda en staat zij zelfstandig in het leven. Awa is actief in belangenorganisaties voor gehandicapten, zoals de Senegalese organisatie voor de mobiliteit van gehandicapten. Daarnaast is Awa penningmeester van Kakaran Senegal en een belangrijke contactpersoon voor de kinderen en de projecten in Senegal. De paarden hebben plaatsgemaakt voor een gemotoriseerde driewieler, ook bekostigd door Kakaran.

Awa’s moeder Anta overleed in hetzelfde jaar als Gerti Hesseling die haar aan de calèche hielp. Awa sprak warme woorden tijdens de herdenkingsplechtigheid in het ziekenhuis in Tambacounda.

Scroll naar boven