Corona Noodfonds

De hele wereld werd in maart 2020 getroffen door het coronavirus en door strenge maatregelen om verdere besmetting te voorkomen. Dat gold ook voor Senegal. Volgens de officiële statistieken viel het aantal besmettingen mee, maar omdat Senegal geen wetenschappelijke organisatie als RIVM kent waren de werkelijke aantallen waarschijnlijk veel hoger. Alleen al handen wassen is in Senegal een uitdaging, omdat vaak geen stromend water beschikbaar is. Bovendien is de gezondheidszorg in Senegal vrij basaal. Vanaf half maart 2020 waren de scholen en universiteiten gesloten, veel winkels en markten beperkt open en was er een avondklok. Door deze maatregelen hadden veel mensen geen inkomsten, wat  in Senegal dikwijls geen avondeten betekent.
Als Kakaran voelen we ons verbonden met de gezinnen waarvan we kinderen financieel ondersteunen om naar school te kunnen gaan. Door de crisis is hun situatie in de meeste gevallen verslechterd. Daarom hebben we, in samenwerking met Kakaran Senegal, besloten een eenmalig Noodfonds Corona te creëren. Met dit Noodfonds wilden we 'onze' gezinnen (gezinnen waarvan een of meerdere kinderen naar school gaan dankzij donateurs van Kakaran) een voedselpakket bezorgen, waarmee ze een à twee maanden konden doorkomen.

Vele donateurs en belangstellenden hebben een bijdrage overgemaakt. In totaal hebben zij € 3.085 bijeengebracht. Daarnaast hebben twee financiers van andere projecten van Kakaran, de Fred Foundation en de Stichting Bron van Leven, een ruimhartige donatie gedaan, bij elkaar € 6.500. De Stichting Wilde Ganzen heeft dit totaalbedrag van het Noodfonds Corona nog eens verdubbeld tot € 18.790. Op 19 juni konden de voedselpakkettten worden gedistribueerd naar de families van Kakaran. De goederen zijn lokaal ingekocht en verdeeld in Tambacounda en Mbour. Met een convooi van 20 paard-en-wagens gingen de noodhulppakketten naar de gezinnen van het afgelegen Koulouck Mbada. Een week later werden ook in Ziguinchor de voedselpakketten verdeeld onder onze gezinnen. De voedselpakketten betekenden een enorme verlichting tijdens de pandemie.

Scroll naar boven