Het schooltje van Gonnie

De in 2011 overleden donateur Gonnie Schuijt legateerde een groot bedrag aan Kakaran waarbij ze had aangegeven dat een kleuterschooltje een mooie bestemming zou zijn. Het werd een Case des tout-petits in een nieuwe wijk Medina van Mbour, waar de kleuters in een veel te klein noodgebouwtje met lekkend dak hun schooltijd moesten doorbrengen.

schooltje GonnieDe nieuwbouw werd voortvarend ter hand genomen en begin 2014 kwam de nieuwe school gereed. Deze aanpak is kenmerkend voor de werkwijze van Kakaran: voor een schenking of legaat wordt zo snel mogelijk een bestemming gevonden en het gevonden project dient zo snel mogelijk te worden uitgevoerd. In februari was bestuurslid Esther Kruyswijk aanwezig bij de officiële opening van het nieuwe gebouw.

Het ‘schooltje van Gonnie’ kostte nog net geen € 30.000, zodat van het resterend bedrag nog een andere school in Mbour kon worden geholpen met de afbouw van een derde lokaal en een kantoortje, alsmede met een fotokopieerapparaat. Van het resterend bedrag zijn ook speeltoestellen betaald.

 

Scroll naar boven