Operatie Aischa

Tijdens onze reis naar Senegal van januari 2018 bezochten wij de kinderen die wij ondersteunen in Ziguinchor. Op een van de scholen ontmoetten wij Aischa Bassane, een meisje dat elke dag kilometers loopt naar school, ondanks het feit dat haar been vanaf haar knie scheef staat. Dat is het gevolg van een auto-ongeluk en een operatie die niet goed heeft uitgepakt. Toen we haar vroegen hoe het met haar ging, stroomden de tranen over haar wangen. Ze heeft veel pijn, maar ze wil heel graag naar school en dus zet ze dapper door.
In overleg met Ndongo Sow, de orthopedisch instrumentmaker in ons team van de AMO, hebben we besloten om op zoek te gaan naar een donateur om een hersteloperatie te laten uitvoeren. Tevens hebben we Anna, onze contactpersoon in Ziguinchor, gevraagd om contact op te nemen met de moeder van Aischa en in het ziekenhuis onderzoeken te laten uitvoeren om te zien of een dergelijke hersteloperatie succesvol kan zijn.
Inmiddels is duidelijk dat het antwoord op de laatste vraag positief is, en een donateur is ook gevonden. Onduidelijk is nog even welke revalidatie Aischa zal moeten krijgen na de operatie en of dat kan worden uitgevoerd in Ziguinchor. Zodra dat ook helder is, zal Aischa worden geopereerd. Ze zal daardoor wat tijd op school missen, maar de verwachting is dat ze over een paar maanden zonder pijn naar school kan lopen.

Scroll naar boven