Sponsoractie Mongolië

In 2015 gingen Daan Bregman (kleinzoon van een donateur van het eerste uur) en zijn vriend Joram Knigge, naar Mongolië. Om geld op te halen voor Kakaran stuurden zij kaarten vanuit de negentien landen waar ze doorheen kwamen. Om zo’n kaart te ontvangen kon je minimaal € 10 storten voor het goede doel: orthopedische apparatuur voor het orthopedisch centrum van het ziekenhuis in Tambacounda.

Toen Daan en Joram bijna het einddoel hadden bereikt (ze waren al in Mongolië) kwamen zij in botsing met een pardoes overstekende kameel. Zij belandden in een ziekenhuis in Mongolië, werden van daaruit naar een ziekenhuis in Hong Kong gevlogen en zijn pas later naar Nederland terug gekomen om daar verder te revalideren. Gelukkig maken ze het inmiddels weer goed.

MongoliereisDe mannen hebben uiteindelijk bijna 5000 euro opgehaald, tweemaal zoveel als verwacht. Omdat de chirurg uit Tambacounda inmiddels werkte in het orthopedisch centrum van het ziekenhuis in Mbour, is het bedrag verdeeld tussen de beide ziekenhuizen. Op beide plekken zijn de orthopedische materialen inmiddels aangeschaft.

Scroll naar boven