Vakantiekamp

De afgelopen jaren organiseerde het Centre Culturel Régional de Tambacounda in de zomer een vakantiekamp voor kinderen met een beperking. Gedurende drie weken ontvangt het centrum dan zeventig kinderen tussen 5 en 16 jaar, waarvan ongeveer de helft met een handicap.

Zij krijgen een programma aangeboden met een breed aanbod aan creatieve workshops zoals schilderen, dans, muziek. Er worden verhalen verteld en er vindt een excursie plaats zodat de kinderen hun eigen land beter leren kennen en belangrijke culturele waarden mee krijgen. Aan het einde van de drie weken worden de kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt tentoongesteld in het centrum.

In 2020 leek het erop dat het vakantiekamp, door de maatregelen om het Coronavirus in te dammen, niet zou kunnen plaatsvinden. De gehandicapte kinderen zaten thuis, zonder de mogelijkheid van online lessen. Maar het Centre Culturel Régional organiseerde een alternatief kamp, waarbij kinderen vanuit huis konden deelnemen aan creatieve workshops. Dankzij een donatie van Kakaran konden didactische materialen zoals verf, papier en krijt worden aangeschaft.

Scroll naar boven