Resultaat Noodfonds Corona

In 2020 werd de hele wereld getroffen door het coronavirus en door strenge maatregelen om verdere besmetting te voorkomen. Dat gold ook voor Senegal. Alleen al handen wassen is in Senegal een uitdaging omdat vaak geen stromend water beschikbaar is. Bovendien is de gezondheidszorg in Senegal vrij basaal. Vanaf half maart werden de scholen en universiteiten gesloten, veel winkels en markten waren beperkt open en er werd een avondklok ingesteld. Door deze maatregelen hadden veel mensen geen inkomsten en dat betekent in Senegal dikwijls  geen avondeten.
Als Kakaran voelen we ons verbonden met de gezinnen waarvan we kinderen financieel ondersteunen om naar school te kunnen gaan. Door de crisis was hun situatie in de meeste gevallen verslechterd. Daarom hebben we, in samenwerking met Kakaran Senegal, een eenmalig Noodfonds Corona in het leven geroepen, om deze gezinnen een voedselpakket te kunnen bezorgen, waarmee ze een à twee maanden konden doorkomen.
Veel donateurs en belangstellenden hebben een bijdrage aan dit Noodfonds overgemaakt. In totaal hebben zij € 3.085 bijeengebracht. Daarnaast hebben twee financiers van andere projecten van Kakaran, de Fred Foundation en de Stichting Bron van Leven, een ruimhartige donatie gedaan, bij elkaar € 6.500. De Stichting Wilde Ganzen heeft – in het kader van het coronavirus – dit totaalbedrag van het  Noodfonds Corona nog eens verdubbeld tot € 18.790. Met dit fantastische resultaat kunnen niet alleen de gezinnen van ‘onze kinderen’, maar in totaal 380 families een voedselpakket ontvangen. We bedanken iedereen die aan dit mooie resultaat heeft bijgedragen van harte voor hun gulle bijdrage.

 

Scroll naar boven